Vi skapte mange sjanser og seire i 2020

Av: 
Liv Ekeberg
Skrevet den: 
29/12/2020
Vi er enormt stolte av treningsarbeidet og fellesskapet våre utøvere i alle grener har vist gjennom dette helt spesielle året. Bli med på en tur fra januar til desember!

"Det var det året det var så bratt," synger Øystein Sunde - og 2020 går nok inn i historien som ekstra bratt for mange av oss.

Men en gjennomgang av fotoalbumet viser at det også har skjedd veldig mye spennende, positivt og gøy i Idretten Skaper Sjanser dette året vi straks legger bak oss. Tusenvis av treningstimer har vært lagt ned i alt fra sykling, riding og løp til sandvolleyball, styrke, skogsturer og langrenn.

Våre syklister nådde også sitt hårete mål på sankthansaften. Takk for dette året, alle utøvere, trenere, frivillige og støttespillere - dere viser at idretten skaper sjanser og at mestring er mulig, dag etter dag, uke etter uke - sammen spiller vi hverandre gode!

Bli med på en liten årskavalkade - nederst i saken er det et stort bildegalleri.

Januar

Endelig kom snøen, og våre utøvere i Byåsen IL, som hadde holdt på med barmarkstrening siden oktober, kom seg endelig på ski, og var på hyttetur.

Nikita og de andre utøverne og trenerne i sporet i Byåsen i januar, med flott tøy fa Swix.
Utøver Morten har fått seg ski som bedre justerer for skaden han har i det ene beinet. Her sammen med trener Yvette Hoel og filmskaper Petter Nyuist i sportsbutikken i Trondheim som sponset utstyret.

Sykkelgruppa noterte seg 27. januar at det bare var 100 dager til starten på Giro d'Italia. Utøverne trente målbevisst, loggførte hundrevis av kilometere på hjul.  

Sykkeltrenerne Petter Berggren og Kirsti Ruud planla etappe for etappe av Giro`n da det var 100 dager til start.

Februar

I februar ble det lagt ned mye godt treningsarbeid i alle grener, også i Stall Tune i Sarpsborg, og i mars var ryttergruppa klare til å delta i sin første konkurranse.

Anita Johannessen og Nils Bergstrøm fra ryttergruppa i fullt konkurranseutstyr.

For sykkelgruppa var det i februar en vellykket samling på Gamlestølen.

Helene, Yvette, Kirsti og Nikita i Byåsen IL.

Mars

Rytterne våre rakk å gjennomføre konkurranse før landet ble korona-stengt og alle konkurranser innenlands avlyst.

I Arendal ble utøver Rachid innlemmet i Arendal Cykleclub, der han fikk treningspartnere og motivasjon til å jobbe videre.

Utøver Rachid Lach med støttespiller Jack Fredriksen fra Kirkens Bymisjon. Fra i høst har Jack en 20-prosent stilling i Idretten Skaper Sjanser. Foto: Liv Ekeberg

Rachid kuttet rus – sykler 1.250 kilometer (åpen sak)

April

- April ble en måned der alle trenere og utøvere tilpasset seg strenge korona-restriksjoner og holdt på formen, tidvis med digitale hjelpemidler som erstatning for fysiske møter. Ikke på noe tidspunkt i dette spesielle året har våre aktiviteter vært stoppet, sier daglig leder i Idretten Skaper Sjanser, Morten Nyborg.

Mai og juni

Korona-våren bød også på hvitveis og bedre veier for lange, herlige sykkelturer som oppkjøring til det virkelig store stuntet for oss:

10. juni var endelig dagen kommet da 14 måneders god jobbing med treningsgrunnlaget skulle få sitt utløp: 

Sykkelgjengen vår rullet ut fra Ekeberg Camping, ned til Aker Brygge, der de deltok i God Morgen Norge, før "Tour of Norway" offisielt var i gang!

Les saken på TV2 her.

Foran sykkelstyret lå den lengste og mest krevende turen til nå: Oslo - Ålesund!

Halvveis på turen overrasket fire menn fra Arendal Cykleclub sin lagkamerat Rachid - og de syklet en klatre-etappe med utøverne.

KLATREETAPPE: Fire medlemmer av Arendal Cykleclub overrasket Rachid med å sykle med ham på etappen Helle- Lysebotn. Fra venstre: Sølve Strømsland, Tommy Hansen, Espen Duedahl-Pedersen, Raschid og Kristian Stene. Foto: Privat

Ronny og Roger på tandemsykkelen. Duoen fullførte tidagers-turen med glans.

Fantastisk lagånd, utholdenhet og viljestyrke var avgjørende for at hele gjengen rullet nådde målet. Som det står i et kjent dikt: 

"Det heiter ikkje: eg - no lenger. Heretter heiter det: VI."

Sankthansaften, 23. juni syklet hele gjengen inn i Ålesund og bragden ble dekket av TV 2 Nyhetene. På Facebook delte vi dette bildet og skrev:

Petter Nyquist postet dette bildet av vinner-gjengen da målet var nådd i Ålesund 23. juni. Nyquist fulgte Idretten Skaper Sjanser gjennom hele året og laget dokumentarfilm om oss som starter på TV 2 den 24. januar.

"Etter 13 dager på sykkelsetet og 1250km tilbakelagt var det en sterk opplevelse og mange gledestårer (også av undertegnende) i det gjengen ankom slutt målet, Ålesund i dag med Dag Otto Lauritzen «på slep».

For under et år sida fikk denne gjengen muligheten til å bli med i et sykkelprosjekt i regi av Idretten Skaper Sjanser - bestående av folk med bakgrunn fra rus og kriminalitet.

Målet for sykkelgruppa var blant annet å gjennomføre Giro d’iItalia. Men det aller viktigste var først og fremst å etablere et godt ettervern! Ettersom koronaen slo til, ble det dessverre ingen Giro d’Italia i år. Men sykkeltur ble det allikevel.

Vi sier som Dag Otto;
«Det er umulig å ikke bli imponert, når man vet hvordan situasjonen var for ett år siden.»

Og allerede dagen etter denne triumfen, hadde sjefen sjøl, Morten Nyborg, oppstartsmøte med Halden Cykleklubb for å etablere en ny sykkelklubb. Her deltok også Røde Kors (nettverk ettersoning) og Kriminalomsorgen ved Halden Fengsel i Kirkens Bymisjons lokaler i Halden, og våre nyslåtte ambassadører Line, Richard og Rachid, bidro med inspirasjon til gjengen som skulle komme i gang utpå høsten.

Deltakere i den første sykkelgruppa møtte og inspirerte deltakere i den nye sykkelgruppa i Halden. Daglig leder i ISS, Morten Nyborg, nr 2 fra høyre.

Juli og august

Utøvere fra skigruppa på topptur i Trondheim:

September

Vi fikk vi oss hjemmeside, men ikke nok med det: 

I Arendal ble sykkelgruppa etablert og vi fikk vår første fulltidstrener; Simen Spieler Nilsen som blant mange andre bragder har et vaskekte OL-gull i sekken fra sin karriere som skøyte-ess!

Også øst for hovedstaden fikk vi et nyttmedlem i ISS-familien:

Vår gruppe i Halden Cykleklub ble etablert 5. september. Trenerne og ledere Thomas Engelsgjerd, som har vært proff terrengsyklist, Lars Jensen og Veronika Lund rapporterte om en flott første fellestur.

GLEDEN VE Å GI: Utøvere og trenere i skigruppa vår i Byåsen med god beskyttelse og lagånd under utdeling av julematposer i Trondheim få dager før julaften.

November

Vi fikk oss kommunikasjonssjef da Liv Ekeberg ble ansatt.

GLADE GIVERE OG MOTTAGERE: Fra venstre Nils Bergstrøm, Malin Iversen, daglig leder i Meny Østfoldhallen, Espen Mossige i Meny netthandel og Anita Johannesen. Nils og Anita er utøvere i Idretten Skaper Sjanser og holder til på Tune Ridesenter. Foto: Erik Hagen/Fredrikstad Blad

Desember

Få dager før jul gjennomførte vi julepose-stuntet vårt:

Våre utøvere fikk 200 poser med julegodsaker gitt av MENY. De beholdt én pose hver og delte ut resten til takknemlige mottakere i Trondheim, Hønefoss, Halden, Fredrikstad, Moss, Sarpsborg og Arendal.

Utøver Morten delte sin opplevelse på facebookgruppa og oppsummerte det hele så fint:

"Heia gruppa - tusentakk for juleposene, størst stas var det å få dele ut noen poser her i nabolaget! Det ble så godt mottatt, og jeg fikk kjenne på gledenav å få glede andre (som jeg vet sliter økonomisk)."

Her kan du lese én par av de mange sakene som ble laget i avisene om oss:

Fredrikstad Blad: Nils og Anita delte ut julematposer

Når vi nå går inn i ett nytt år, er det med sterkt samhold i alle utøvergruppene og konkrete planer om fortsatt vekst, som vi skal dele med dere snart.

Vi takker alle for innsatsen i år og stiller klare på startstreken når 2021 åpner - med tro og håp om masse gode endorfiner, mestring og rusfritt fellesskap!

PS: Vi gleder oss veldig til 24. januar, da hele Norge skal få se dokumentarserien om oss på TV 2 - følg med!

Se stort bildegalleri:Ta kontakt med oss

post@idrettenskapersjanser.no